Tenreira Galega ao Queixo San Simón da Costa

Goza de dous dos grandes produtos de Galicia. Tenreira Galega e Queixo San Simón da Costa Fontelas.

  • Preparación/Preparation10 min
  • Cocinar/Cociñar/Cook1 hr 15 min
  • Total1 hr 25 min
  • QUEIXERÍA FONTELAS
    • Primeiros

Ingredientes/Ingredentes/Ingredients

Ingredentes

  • - 1.200 g de peito de Tenreira
  • Galega desosado.
  • - 2 dl de aceite de oliva virxen extra.
  • - 2 chalotas.
  • - 2 cenorias.
  • - 2 nabos.
  • - 1 folla de laurel.
  • - 4 dl de nata.
  • - 150 g de queixo(D.O.P. San Simón da Costa).
  • - 2 dl de viño blanco(D. O. Ribeiro).
  • - sal.
  • - pementa negra.

Guarnición

  • - 2 cenorias.
  • - 400 g de xudías verdes.
  • - 4 patacas.
  • - 2 nabos.

Pasos/Steps

1

Salpementar a carne por ámbolos lados.

2

Trocear as verduras en cadrados de 2 cm aproximadamente.

3

Dorar a carne nunha pota e incorporar as verduras co viño e 2 dl de auga, asar ao forno durante media hora aproximadamente
a 180º C.

Para a salsa

4

Quentar a nata ata ferver e incorporar o queixo sobre a nata e deixar espesar, salpementar.

5

Cortar as verduras en forma de bastóns e cocer en auga fervendo aromatizada cun pouco de sal e aceite.

Scroll to Top