Tenreira Galega ao Queixo San Simón da Costa
Goza de dous dos grandes produtos de Galicia. Tenreira Galega e Queixo San Simón da Costa Fontelas.
- Preparación/Preparation10 min
- Cocinar/Cociñar/Cook1 hr 15 min
- Total1 hr 25 min
- QUEIXERÍA FONTELAS
- Primeiros
Ingredientes/Ingredentes/Ingredients
Ingredentes
- - 1.200 g de peito de Tenreira
- Galega desosado.
- - 2 dl de aceite de oliva virxen extra.
- - 2 chalotas.
- - 2 cenorias.
- - 2 nabos.
- - 1 folla de laurel.
- - 4 dl de nata.
- - 150 g de queixo(D.O.P. San Simón da Costa).
- - 2 dl de viño blanco(D. O. Ribeiro).
- - sal.
- - pementa negra.
Guarnición
- - 2 cenorias.
- - 400 g de xudías verdes.
- - 4 patacas.
- - 2 nabos.
Pasos/Steps
1
Salpementar a carne por ámbolos lados.
2
Trocear as verduras en cadrados de 2 cm aproximadamente.
3
Dorar a carne nunha pota e incorporar as verduras co viño e 2 dl de auga, asar ao forno durante media hora aproximadamente
a 180º C.
Para a salsa
4
Quentar a nata ata ferver e incorporar o queixo sobre a nata e deixar espesar, salpementar.
5
Cortar as verduras en forma de bastóns e cocer en auga fervendo aromatizada cun pouco de sal e aceite.