Información
Elaborado con leite de vaca, natural e enteira, pasteurizada, procedente das razas frisoa e os seus cruzamentos, loura galega e pardo-alpina. É un queixo de pasta branda, elaborado con leite pasteurizado, ten un período de maduración mínima de 6 días.
Chámanos para máis información
982525788
01
Zona Produción
A Terra Cha, situada na mitade norte da provincia de Lugo (Galicia)
02
Presentación Produto
Preséntanse en pezas de 0,5 a 3,5 Kg., o euu diámetro está entre 100 e 250 mm e a súa altura entre 50 e 120 mm. Forma lenticular ou cilíndrica con bordes redondeados.
03
Características Sensoriais
Cortiza fina e elástica, de cor amarela de medio a escuro, brillante, limpa e lisa.Pasta de cor uniforme, entre branca marfil e amarela pálida, de aspecto brillante e sen gretas.Ollos pequenos e angulosos redondeados de distribución irregular.
04
Gastronomía
* O Queixo País é un complemento ideal en calquera mesa, ideal para acompañar outros produtos.
05
Composición
Extracto Seco: 65% M.G./E.S.: 50%
06