Información
Elaborado con leite pasteurizado enteiro de vaca das razas loura galega, parda alpina frisoa e das súas cruces. Queixo semi-curado de pasta prensada, curado en secadero durante 30 días e afumado con madeira de bidueiro.
Chámanos para máis información
982525788
01
Zona Produción
A Terra Cha, situada na mitade norte da provincia de Lugo (Galicia)
02
Presentación Produto
Unidades etiquetadas de entre 0,4 e 0,8 kg. e de 10 a 13 cm altura. Forma de peonza ou bala, a parte superior remata en pico.
03
Características Sensoriais
Cortiza afumada, dura e inelastica, de 1 a 3 mm. de grosor, de cor amarela- ocre e algo graxenta. Pasta de textura fina, graxa, semidura e semielástica, de cor entre branca e amarela, suave ao corte con aroma e sabor característicos. Ollos non haberá moitos, de forma redondeada ou irregular, de tamaño variable pero inferior a un chícharo.
04
Gastronomía
* O queixo San Simón Bufón do mesmo xeito que o seu irmán maior o San Simón dá Costa, é un queixo moi versátil, tanto se pode consumir acompañado con noces ou mel como só, xa que polo seu sabor acedo suave e doce sutil á vez, mesturado co toque delicado do fume, proporciónanlle un sabor exquisito. * Na nosa comarca son famosos os entrecostos e os escalopíns ao queixo San Simón dá Costa. * Aconséllase acompañalo cun viño tinto preferiblemente mencia.
05
Composición
Materia Grasa Mínima: 45% Extracto Seco: 58% M.G./E.S.: 48%
06
Lenda
Antigamente cando os queixos facíanse totalmente a man nas casas dos labregos de San Simón, tiñan o costume de que cando sobraba pasta da elaboración dos queixos grandes facían uns queixos de menor tamaño chamados Bufóns. Estes Bufóns na maioría dos casos eran destinados para agasallo especialmente para os nenos que vían nestes diminutos queixos un alimento delicioso, simpático e divertido.